Transfers vrouwen 1

Geke Schuurman & Carlijn de Warle

FC Gelre heeft twee ‘nieuwe’ speelsters die beide definitief voor de selectie van vrouwen 1 gaan. Beide speelsters waren al actief binnen de geledingen van FC Gelre.

Geke Schuurman speelde voor FC Gelre in de zaal (Eredivisie) en trainde al twee keer in de week mee met de selectie vrouwen 1. Na een aantal keren (na nood in de selectie) mee te hebben gespeeld op het veld, zijn we dan ook blij dat ze volgend seizoen de stap definitief gaat maken naar het veld, waarbij ze de focus volledig legt op Vrouwen 1 in de hoofdklasse.

Carlijn heeft vrouwen 2 een groot gedeelte van het afgelopen seizoen versterkt en daarin een dusdanige indruk gemaakt dat zij de overstap gaat maken naar de selectie van vrouwen 1. Na in de jeugd te hebben gespeeld bij OBW heeft ze de overstap gemaakt naar RKHVV, helaas wist zij daar niet in het eerste elftal door te breken. Aan het begin van het afgelopen seizoen zat ze clubloos thuis en heeft zich in de kijker gespeeld via het tweede elftal. Carlijn is een verdedigster die aanvallend is ingesteld met een sterk linkerbeen.

Carlijn wil graag de uitdaging aangaan; “Binnen deze mooie club mijzelf uit te dagen om op een hoger niveau te spelen”.

FC Gelre vind het erg mooi en waardevol dat speelsters vanuit de zaal en het tweede elftal de doorstroom weten te maken naar het eerste team en wenst beide dan ook alle succes toe in het komend seizoen.

Michelle Kanters

FC Gelre is verheugd om haar vierde versterking voor komend seizoen bekend te maken. Michele Kanters (17 jaar) uit Haps heeft besloten om haar voetbalcarrière een nieuwe impuls te geven bij Gelre in de hoofdklasse. Michele komt over van JVC Cuijk waar zij het afgelopen seizoen in de vrouwen 1 speelde.
Michele is een veelzijdige middenvelder, die voetballend goed onderlegd is. Na haar jeugdopleiding bij Hapse Boys te hebben gevolgd, maakte zij de overstap naar SSS’18 waar op dat moment onze huidige hoofdtrainer, Tom Vrenken, de scepter zwaaide. Afgelopen zomer vertrok zij daar tegelijk met de trainer, echter ging zij naar JVC Cuijk.
“Ik ben na een jaar JVC Cuijk toe aan een nieuwe uitdaging en wil mijzelf ontzettend graag verder ontwikkelen als voetbalster. Ik hoop die stap in mijn ontwikkeling te kunnen zetten bij FC Gelre Vrouwen 1”, aldus Michele zelf.

FC Gelre is zeer content met de overstap van Kanters richting Wehl en wenst haar dan ook alle succes toe voor het komende seizoen.

Floor van Lin

Het is FC Gelre wederom gelukt een versterking aan te trekken voor het volgende seizoen, nummer vijf in de reeks van nieuwe speelsters is Floor van Lin (24 jaar) uit Velp. Floor heeft er goed over nagedacht voor zij de uitdaging is aangegaan om volgend seizoen bij FC Gelre in de hoofdklasse te komen spelen.

Ook Floor is geen onbekende voor de huidige hoofdtrainer, daar zij (evenals de al eerder vastgelegde Michele Kanters) eerder bij SSS’18 uit Overloon onder Tom Vrenken heeft gespeeld. Afgelopen zomer was zij nog geblesseerd, waarna ze haar revalidatie volledig bij SSS’18 heeft afgerond gedurende het afgelopen seizoen. Zij hoopt dan ook in augustus weer haar oude niveau snel op te kunnen pakken.
Floor kan op alle posities in de voorhoede uit de voeten en zorgt met haar snelheid en schot voor dreiging richting het vijandelijk doel. “De kans om in de hoofdklasse te gaan spelen na 3 seizoenen in de eerste klasse te hebben gespeeld bij SSS’18 kan ik niet laten lopen. Ik hoop mijzelf dan ook verder te kunnen ontwikkelen binnen een ambitieus team.”

FC Gelre is blij dat het is gelukt om Floor als versterking vast te leggen en wenst haar alle succes toe voor het komend seizoen.