Transfernieuws vrouwen 1

Rilotte Brouwer

FC Gelre heeft haar eerste versterking vastgelegd voor volgend seizoen, Rilotte Brouwer (18 jaar) gaat de uitdaging aan om de plek onder de lat bij vrouwen 1 te veroveren. Rilotte komt over van Eldenia vrouwen 1, welke zijn gedegradeerd uit de topklasse. Voordat ze bij Eldenia terecht kwam stond ze in de jeugd onder de lat bij Angerlo Vooruit alwaar PEC Zwolle haar oppikte.

Rilotte kijkt erg uit naar volgend seizoen: “Gelre is een leuke club, met een leuk team en speelt op een goed niveau komend seizoen, daarom wil ik graag de uitdaging aangaan”.

FC Gelre is blij met de komst van Rilotte en wenst haar alle succes toe voor het komende seizoen.

Geke Schuurman & Carlijn de Waarle

FC Gelre heeft twee ‘nieuwe’ speelsters die beide definitief voor de selectie van vrouwen 1 gaan, beide speelsters waren al actief binnen de geledingen van FC Gelre.

Geke Schuurman speelde voor FC Gelre in de zaal (Eredivisie) en trainde al twee keer in de week mee met de selectie vrouwen 1. Na een aantal keren (na nood in de selectie) mee te hebben gespeeld op het veld zijn we dan ook blij dat ze volgend seizoen de stap definitief gaat maken naar het veld, waarbij ze de focus volledig legt op Vrouwen 1 in de hoofdklasse.

Carlijn heeft de vrouwen 2 een groot gedeelte van het afgelopen seizoen versterkt en daarin een dusdanige indruk gemaakt dat zij de overstap gaat maken naar de selectie van vrouwen 1. Na in de jeugd te hebben gespeeld bij OBW heeft ze de overstap gemaakt naar RKHVV, helaas wist zij daar niet in het eerste elftal door te breken. Aan het begin van het afgelopen seizoen zat ze clubloos thuis en heeft zich in de kijker gespeeld via het tweede elftal. Carlijn is een verdedigerster die aanvallend is ingesteld met een sterk linkerbeen.

Carlijn wil graag de uitdaging aangaan om “Binnen deze mooie club mijzelf uit te dagen om op een hoger niveau te spelen”.

FC Gelre vind het erg mooi en waardevol dat speelsters vanuit de zaal en het tweede elftal de doorstroom weten te maken naar het eerste team en wenst beide dan ook alle succes toe in het komend seizoen.