Stage bij FC Gelre

Stageplaatsen bij FC Gelre

Wij hebben plaats voor bijvoorbeeld:

 • Studenten van het  MBO sport en Bewegen (Graafschapcollege)
 • Studenten van ALO en CIOS
 • ROCA12
 • andere scholen

 

Maatschappelijke stage bij Fc Gelre

Onze voetbalclub staat voor gezelligheid, sfeer, ontspanning, saamhorigheid gecombineerd met sportieve prestaties. Het is een voetbalvereniging voor en door elkaar georganiseerd.

Wat is maatschappelijke stage?

Tijdens de middelbare school is het verplicht om een maatschappelijke stage te lopen. Doel van de maatschappelijke stage is dat alle jongeren tijdens hun schooltijd kennis maken met én een onbetaalde bijdrage leveren aan de samenleving. We noemen dit ook vrijwilligerswerk. De stage moet zinvol zijn. Voor de leerling die merkt dat zijn inzet ertoe doet, maar ook voor de samenleving die merkt dat er leuke dingen gebeuren. Je moet dus iets gaan doen waar andere mensen voordeel aan beleven. Wat is er dan leuker dan een sportvereniging helpen? Bij Fc Gelre bieden we je alles wat je wenst: plezier, omgaan met andere mensen, eigen verantwoordelijkheid en een leuke, sportieve omgeving.

Leerling profiel

Voor alle leerlingen hebben wij mogelijkheden (VMBO – HAVO – VWO). Je kunt een complete maatschappelijke stage bij ons lopen maar ook een gedeelte van je benodigde uren kun je bij ons invullen.

Dus waar wacht je nog op? meld je aan !

Een greep uit de mogelijkheden:

 • Assisteren bij trainingen en/of wedstrijden;
 • Assisteren bij organisatie evenementen;
  Bij FC Gelre hebben we een activiteitencommissie. Er worden verschillende evenementen georganiseerd. Hulp is daarbij altijd gewenst.

Voorbeelden: Sinterklaasevenement, zaalvoetballen, toernooien, afsluiting seizoen en natuurlijk ook eigen ideeën.

 • Fluiten van wedstrijden;
 • Facilitaire ondersteuning;

schoonmaken kleedkamers;

werkzaamheden voor de kantine, schoonmaak, hulp in de keuken of de bar

 • Ben je een communicatie talent?

Dan kun je een bijdrage leveren aan de redactie van onze nieuwsbrief of onze website, verslagjes van de verschillende teams plaatsen we op social media en op de website.

 

Iedere zaterdag en zondag moet het voetbalprogramma worden gedraaid. De mensen van wedstrijdzaken zorgen dat dit elke keer weer op rolletjes verloopt maar kunnen altijd assistentie gebruiken.
Bel of mail ons als je interesse hebt en we gaan samen met jou kijken welke maatschappelijke stage het beste bij jou past !
Contactpersoon: Harald Wilhelm (voorzitter@fcgelre.nl)